Enerjoy

Icoon Healthcheck - Enerjoy

Healthcheck voor werknemers


Health Check kort leefstijladvies met de FitzuilMeten is weten met de Enerjoy healthcheck voor werknemers! Een buikje wordt vaak voor lief genomen, maar mensen weten meestal niet hoe hun gezondheid er verder voor staat en welke gevolgen hun overgewicht op lange termijn kan hebben.

Tijdens het (inloop)spreekuur krijgen uw werknemers in 10-15 minuten een leefstijladvies. Zij krijgen te horen wat hun gezondheidsstatus is en welke risico’s zij lopen. Binnen de Enerjoy Healthcheck kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

1. Healthcheck door diëtiste

De Enerjoy diëtiste meet tijdens het spreekuur:

Healthcheck voor werknemers op kantoor of in fabriek  door diëtist ǀ Enerjoy

  • gewicht, BMI, vetmassa;
  • spiermassa en vochtgehalte via de bodyanalyse weegschaal;
  • middelomtrek (=buikvet), cholesterolgehalte, bloedsuikerspiegel en eventueel de bloeddruk.

Vervolgens licht zij toe welke waardes afwijken en geeft zij advies hoe dit aangepakt kan worden.

2. Healthcheck met behulp van ES Teck Bodyscan

Onze gekwalificeerde arts voert met behulp van de ES Teck Bodyscan een uitgebreide Healthcheck uit op basis van bio-impedantie. Dit apparaat meet ook alle vitale organen, naast o.a. het cholesterolgehalte en de bloedsuiker­spiegel. Alle gegevens staan overzichtelijk in een grafiek, waarmee de arts een inschatting maakt van de gezondheidsrisico’s.

Healthcheck voor werknemers op kantoor of in fabriek door ES Teck bodyscan - EnerjoyDe Healthcheck voor werknemers maakt de individuele gezondheidsstatus zichtbaar. Na de Healthcheck is het belangrijk dat er voor uw werknemers met een risico op gezond­heids­problemen, een vervolg aan gekoppeld wordt. Dit kan in de vorm van een door­verwijzing naar huisarts of diëtist of een vervolg­interventie door onze Enerjoy diëtiste.

 

Vervolginterventie

Werknemers met overgewicht, te hoog cholesterolgehalte, of te hoge bloedsuikerspiegel kunnen in een vervolginterventie individueel en structureel begeleid worden door onze Enerjoy diëtiste naar een gezondere leefstijl.

Healthcheck Rapportage

Een (digitale) rapportage van de ES Teck bodyscan laat alle gemeten waarden naast de ideale waarden zien en biedt de mogelijkheid om metingen over een langere periode met elkaar te vergelijken. Zo zien uw medewerkers wat een eventuele gezondheidsinterventie voor positief effect heeft gehad.

Bedrijfsprofiel

Bij een representatieve groep deelnemers kunnen de anonieme metingen gezamenlijk worden weergegeven in een grafiek. Zo krijgt u direct inzicht in de gemiddelde gezondheidsstatus van uw bedrijf en kunt u het gezondheidsbeleid hier specifiek op aanpassen.

Onderdeel van uw vitaliteitsdag

De healthcheck is een hele goede aanvulling op het BRAVO-Fitplein op het werk of kan een onderdeel zijn van de door u georganiseerde gezondheidsdag / vitaliteitsdag / vitaliteitsweek.


Onze Enerjoy Healthcheck voor werknemers biedt mensen een kans om persoonlijke gezondheidsrisico´s, zoals hart en vaat ziekten, vroegtijdig op te sporen en daar preventief mee aan de slag te gaan.

Uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat twee op de drie werknemers openstaat voor een jaarlijkse gezondheidscheck .

Met de uitkomsten van de healthceck kunt u binnen het gezondheidsbeleid van uw bedrijf de focus leggen op specifieke gezondheidsrisico´s die relevant zijn in uw werksituatie. Langdurig ziekteverzuim wordt zo effectief terug gedrongen.

Elke geïnvesteerde euro in een preventieve gezondheidscheck levert twee euro winst op, blijkt uit onderzoek.

Ander onderzoek laat zien dat ruim 60% van de werknemers open staat voor een jaarlijkse gezondheidscheck en dat momenteel al 21% van de werkgevers hun medewerkers een gezondheids-check aanbieden. Doet u ook mee?


Healthcheck voor werknemers

  • Snel inzicht in de persoonlijke gezondheidsstatus;
  • Kort advies over aanpak van eventuele gezondheidsrisico’s;
  • Laagdrempelig;
  • Op iedere locatie mogelijk.

Prijs: op basis van 4 uur / 16 deelnemers: € 520,-, exclusief btw en reiskosten.


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
'Productbrochure Healthcheck voor werknemers | Enerjoy'

Download productbrochure Healthcheck voor werknemers

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland

Foto Slideshow

Healthcheck voor werknemers m.b.v. ES Teck bodyscanHealthcheck voor werknemers m.b.v. ES Teck bodyscanGezondheidscheck m.b.v. bio-impedantieGezondheidscheck door gekwalificeerde bedrijfsarts