Enerjoy

Duurzame inzetbaarheid & overgewicht

Duurzame inzetbaarheid overgewicht - EnerjoyGezond eetgedrag en gezond gewicht krijgen bij het verbeteren van duurzame inzetbaarheid nog dikwijls onvoldoende aandacht. Alhoewel de cijfers een duidelijke taal spreken. Maar liefst 45% van de beroepsbevolking overgewicht heeft en 12% obesitas [1].

Deze situatie heeft gevolgen voor zowel werknemer als werkgever. Overgewicht – en in nog sterkere mate obesitas- verhoogt de kans op gezondheidsproblemen, bedrijfsongevallen en productiviteitsverlies. Wat begint met verminderde energie en productiviteit kan zich uitmonden in ernstige aandoeningen met langdurig ziekteverzuim als gevolg. Het is dus van essentieel belang om deze leefstijl­problemen aan te pakken en van overgewicht en ongezond eetgedrag een prioriteit te maken.

Vitaal werken zonder overgewicht

Als werkgever heeft u grote invloed op de gezondheid van uw werknemers, ze brengen immers de meeste tijd van hun wakkere uren bij u op kantoor door. Met het aanbieden en doorvoeren van de juiste instrumenten en interventies kunt u uw personeel motiveren gezonder te eten en te leven. U creëert win-win situatie door uw medewerkers te begeleiden bij het afvallen en aanleren van gezonde eetgewoonten.

Duurzame inzetbaarheid & overgewicht

Enerjoy begrijpt dat gezonde werknemers cruciaal zijn voor een winstgevende organisatie. Door middel van advies, begeleiding en leuke doeltreffende activiteiten implementeren wij een gezonde levensstijl binnen uw bedrijf.

Wilt u overgewicht binnen uw organisatie terugdringen en aandacht schenken aan gezonde eetgewoonten? Wij helpen u graag bij het creëren van een langdurig gezonde organisatie. Denk hierbij aan gewichtsbeheersingsprogramma’s, voorlichtingscampagnes, interactieve workshops en trainingen. Bekijk ons aanbod:

Bronnen

  1. Nationaal Kompas Volksgezondheid. (2014, 23 juni). Hoeveel mensen hebben overgewicht? Geraadpleegd op 11 maart 2015, van http://www.nationaalkompas.nl/gezondheidsdeterminanten/persoonsgebonden/overgewicht/hoeveel-mensen-hebben-overgewicht/
Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Gevolgen van ongezond eetgedrag op het werk

Bekijk flowchart die de korte en lange termijn oorzaak-gevolg relaties van ongezond eetgedrag inzichtelijk maakt.
Download PDF A3 formaat of
download afbeelding hierGevolgen van ongezond eetgedrag op het werk

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland