Enerjoy

Afvallen via het werk voor groepen

Afvallen via het werk - Enerjoy 4Afvallen via het werk voor groepen is een voordelige en efficiënte manier om werknemers te ondersteunen bij duurzaam gewichtsverlies.

In dit 12 weken durende programma begeleidt de Enerjoy diëtist een groep werknemers naar het ontwikkelen van een gezondere leefstijl én gewichtsverlies.

 • Begeleiding door diëtist gedurende 12 weken;
 • Groepsbijeenkomsten op locatie;
 • 1-op-1 begeleiding via beeldbellen;
 • Gedragsverandering sneller verankerd door gevarieerd programma en door de kracht van het groepsproces;
 • Sterke kennistoename door e-learning;
 • Doelen worden sneller behaald door gebruik van nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken;
 • Hoge motivatie door de kracht van de groep;
 • Cultuurverandering: gezond leven wordt de norm binnen uw organisatie.De kracht van Afvallen via het werk zit in het feit dat uw medewerkers het traject in groepsverband doen. Ook belangrijk zijn de intensieve begeleiding en de inzet van verschillende coachings- en leervormen:

 • Groepsbijeenkomsten. Afvallen via het werk - Enerjoy 2Tijdens de plenaire sessies aan het begin, halverwege en einde van het programma krijgen collega’s de kans om elkaars verhalen te delen, tips en recepten uit te wisselen en elkaar als ‘buddy’ te ondersteunen. Zo hebben ze het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Ook buiten de groepsbijeenkomsten om kunnen collega’s elkaar ondersteunen: door samen gezond te lunchen of elkaar morele steun geven door middel van berichtjes. Deze unieke combinatie verhoogt de motivatie en daarmee de slagingskans. De groepsbijeenkomsten worden daarnaast gebruikt als meetmoment, waarbij alle deelnemers op de weegschaal gaan staan.
 • E-learning. Voor een duurzaam effect is kennis over gezond eetgedrag noodzakelijk. Hiervoor zet Enerjoy haar leerzame en interactieve e-learning over gezond eten in. Enerjoy heeft speciaal voor afvallen via het werk een e-learning cursus ontwikkeld. Hier wordt niet alleen ingegaan op gezonde voeding en de verschillende voedingsstoffen, maar worden ook praktische tips gegeven hoe je slim boodschappen doet en hoe je concrete doelen opstelt. Deelnemers kunnen dit via hun eigen computer, smartphone of tablet volgen, waar en wanneer zij willen.
  Lees meer over onze e-learning cursussen op e-learning over gezond eten, of registreer meteen voor de gratis demo via e‑learning.ener-joy.nl
 • Individuele coaching. Afvallen via het werk - Enerjoy 3Er is regelmatig persoonlijk contact via beeldbellen. Hierbij gaan deelnemers samen met hun Enerjoy diëtist dieper in op hun doelen, gedragsverandering en persoonlijke motivatie.
 • Online voedingsdagboek. Deelnemers houden dagelijks bij wat zij eten en drinken. Zo krijgen zij direct inzicht in wat knelpunten zijn binnen hun eetpatroon. Deelnemers krijgen hierover individueel een terugkoppeling van hun begeleidende diëtist en daarmee een voedingsadvies op maat.

Voor wie

Dit programma is geschikt voor werknemers:

 • met matig tot ernstig overgewicht;
 • met een verhoogde kans op verzuim en uitval;
 • die werkzaamheden verrichten waarbij alertheid, concentratie, uithoudingsvermogen & fitheid essentieel zijn.

Inzicht door Kritieke Prestatie Indicatoren

Onderdeel van dit traject is een nulmeting en eindmeting. Natuurlijk is niet alleen gewichtsverlies een belangrijk meetinstrument om inzichtelijk te maken wat afvallen via het werk oplevert.

Afvallen via het werk draait ook om het creëren van een gezond eetpatroon. Daarom zijn er niet alleen fysieke metingen, maar ook een vragenlijst die inzicht geeft in 35 verschillende Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) die betrekking hebben op voedselinname en eetgedrag.

Werkwijze

Enerjoy stimuleert een langdurig gezond eetgedrag en een gezond gewicht door:

 • Kennisoverdracht. De deelnemers krijgen alle tools (kennis, recepten en tips & tricks) aangereikt waarmee ze zelfstandig gezonde​​ keuzes kunnen maken die bij hun persoonlijke situatie past. Zoals: wat doet voeding met je lijf, welke voedingsstoffen heb je nodig, hoe hou je je energie-niveau op pijl en hoe vertaal je dit naar geschikte voedingsmiddelen, eetmomenten en portie-groottes.
 • Gedragscoaching. Door het stapsgewijs stellen van persoonlijke doelen, het aanleren van technieken om de drang naar ongezond eten te weerstaan en het stimuleren tot gezonde aanpassingen in het dagelijks eetpatroon.

Opzet

Duur programma: 12 weken
Aantal contactmomenten: 7
Minimum aantal deelnemers per groep: 7
Maximum aantal deelnemers per groep: 12
Locatie: Bedrijfslocatie werkgever

Weekplanner afvallen via het werk voor groepen

Week Groepsbijeenkomst Beeldebellen
(coaching)
e‑learning
1 Introductie & wegen Les 1
2 X Les 2
3
4 X Les 3
5
6 Voortgang & wegen Les 4
7
8 X Les 5
9
10 X Les 6
11 Kennistoets
12 Afsluiting & wegen

Onderwerpen e-learningcursus

Iedere les heeft zijn eigen onderwerp dat in vier hoofdstukken behandeld wordt. De tijdsbesteding per les is ongeveer 20-30 minuten. De onderwerpen zijn:

 1. Doelen stellen.
 2. Gezond eten & drinken.
 3. Optimaal energieniveau.
 4. Etiketten lezen.
 5. Sport & afvallen.
 6. Meer tijd voor gezond eten.

Na afloop van deze 6 lessen volgt er een kennistoets, waarbij deelnemers hun opgedane kennis herhalen door middel van verschillende vragen.

Promotie van het programma

Indien u ondersteuning wilt bij het stimuleren van werknemers om deel te nemen aan het programma Afvallen op het werk, komt de Enerjoy diëtist op uw bedrijfslocatie om een inhoudelijke en enthousiaste presentatie te verzorgen. Medewerkers worden aangemoedigd om zich meteen aan te melden voor het traject.

Rapportage resultaten

Een optioneel onderdeel van dit gewichtsbeheersingsprogramma is de eindrapportage inclusief resultaten. Terugkoppeling vindt plaats over de inspanning van de individuele deelnemers, zoals aanwezigheid en deelname aan alle programma onderdelen. Daarnaast worden de gemiddelde waarden van de nul- en eindmeting, inclusief de gemiddelde gewichtsafname, afname van vetmassa, toename van spiermassa en de 35 kritieke Prestatie Indicatoren gegeven. Tot slot wordt er aan de hand van de resultaten aanbevelingen gedaan op organisatieniveau.

Individueel afvalprogramma

Het is ook mogelijk om als individuele werknemer een afvalprogramma te volgen. Hiervoor bieden wij twee mogelijkheden:

Afvallen via het werk light
Een voordelig en effectief individueel leefstijl­traject van 26 weken. Dit traject is onafhankelijk van afstand en locatie: 1-op-1 coaching door middel van beeldbellen.

Afvallen via het werk intensief
Een intensief individueel leefstijl­traject van 26 weken voor werknemers met (ernstig) overgewicht.

Met de leefstijlinterventie Afvallen via het werk ondersteunt u werknemers op weg naar een gezond eetpatroon en lichaamsgewicht, waardoor ze met meer energie hun dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten. Dit verkleint bovendien de kans op ziekteverzuim.

Doelen afvalprogramma

Doelen van dit gewichtsbeheersings- en afvalprogramma zijn:

 • Inzicht geven in eigen eetgedrag.
 • Het stapsgewijs verbeteren van ingesleten en ongezonde eetgewoontes.
 • Het aanleren van een gezond eetpatroon.
 • Het aanleren van zelfcontroletechnieken.
 • Gemiddeld een halve kilo per week afvallen.
 • Streven naar gewichtsbehoud op lange termijn.


 • 4 contactmomenten met de diëtist via beeldbellen;
 • 3 groepsbijeenkomsten in company;
 • 6 e-learninglessen over gezond eten, inclusief kennistoets;
 • Een nul- en eindmeting door fysieke metingen en vragenlijst;
 • Feedback en gericht advies op online voedingsdagboek;
 • Iedere deelnemer ontvangt het kookboek: ‘Balansdag’;
 • Iedere deelnemer ontvangt 1 extra account voor gezinsleden voor de e-learningcursus.

Kosten: vanaf € 276,- per deelnemer (exclusief reiskosten en exclusief btw)


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
'Productbrochure Afvallen via het werk | Enerjoy

Download productbrochure Afvallen via het werk

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland

Video